Verkstad

Wahlströms Guldsmide är en verkstad och ateljé där du som kund är välkommen att beställa smycken efter dina egna önskemål och idéer. Hos oss kan du få allt ifrån ett helt nytt smycke tillverkat, ditt gamla guld omsmält, gamla smycken delvis omarbetade till lagningar och storleksändringar mm.

I vår ateljébutik finner du också färdiga handtillverkade unika smycken. Bär du ett smycke från Wahlströms så är du ensam om just det smycket. Vi har även några ”bästsäljare” som vi tillverkar flera exemplar av.

Vi har ett stort intresse för ädelstenar och har ett generöst utbud av lösa ädelstenar i alla färger och prisklasser. Här får du möjlighet att välja en sten som just du älskar och vara med och skapa en smyckesdesign till just den stenen. Ädelstenar i sig är också helt unika, det finns inte två helt exakt identiska stenar. Det gör dem spännande och ger varje smycke sin egen personlighet. Av den anledningen använder vi inte gärna syntetiska stenar och det behöver inte bli dyrare med äkta.

Välkomna in med Era idéer och önskemål.

Vi som jobbar på Wahlströms guldsmide är

Guldsmed och juvelsfattare Christer Wahlström

Sedan tonåren har mitt stora intresse varit ädelstenar! Något av det roligaste jag vet är att utgå i från en intressant sten. Efter dess färg och form skapar jag ett unikt smycke. Därför har jag genom åren samlat på mig en mängd ädelstenar av olika sorter och prisklasser. Om man inte hittar en lämplig sten hos oss, kan vi tack vare goda kontakter i ädelstensbranschen skaffa hem i stort sett vilken sten som helst.

Detta stora intresse som jag har för ädelstenar ledde från början mig till yrket som guldsmed. Jag har sedan även lärt mig steninfattning som är ett måste för att skapa mina smycken.

På senare tid har ädelstensintresset även lett till att jag studerat gemmologi som är ”läran om ädelstenar”. Jag kan erbjuda värdering av kunders egna smycken med ädelstenar och kontrollera äkthet och kvalitet.

1974-77 Utbildad guldsmed på Guldsmedsskolan i Strålsnäs


1978 Gesällbrev


2005 Foundation Examination in Gemmology


2010 Diplom: Practical Gemmology


ARBETAT HOS:

1977-80 Ädelstenen, Örebro


1980-82 Jarl Sandin, Göteborg


1982 Eget företag sedan


2001 Verkstad i Falkenberg till augusti


2001 Verkstad i Halmstad från


Guldsmed Hanna Olander

Jag talar gärna om personliga smycken. Då tänker jag utifrån flera olika vinklar;

Ett smycke ska naturligtvis passa sin bärare och spegla hens personlighet.

Att smycket är handtillverkat ger det skönare former och personligare uttryck.

Mina smycken blir för mig som egna individer och jag minns dem eftersom jag suttit och långsamt skapat dem med mina egna händer. Det är roligt när kunder vågar ge mig lite fria händer då vissa moment helt enkelt blir bättre om de får växa fram under arbetets gång. Det blir som att jag lär känna smycket allt eftersom jag arbetar med det.

Sedan har vi ädelstenarna som också verkligen har sina olika personligheter. Vi jobbar nästan uteslutande med äkta stenar. Det är helt underbart att sitta och välja ut en sten till ett nytt smycke. Jag har relationer till flera av våra stenar. Jag går och tänker på dem och placerar in dem i olika smyckesidéer. Det kan vara en lång process och ibland är det en kund som väljer ut stenen till sin innan jag gjort verklighet av mina idéer. Kommer då frågan: Vad hade du gjort med den här stenen? Så kan mina visioner bubbla igen!

Det är underbart att skapa personliga smycken!

Utbildad guldsmed på Guldsmedehøjskolen i Köpenhamn

2008

Svendebrev augusti


Driver sedan 2008 Wahlströms guldsmide tillsammans med Christer.


 

Vi är medlemmar i:

  • Sveriges gemmologiska riksförening
  • Göteborgs guld & silversmedsmästareförening